Pentru programare ședință psihoterapie tel. 0764.815.898 sau contact@tatianamorari.ro

Bun găsit!

Mă numesc Tatiana Morari, sunt psihoterapeut format în psihodramă clasică, în metoda ESPERE, în utilizarea instrumentului metodei Generation-Code® pentru diagnostic și terapie familială transgenerațională, metoda NARM (în formare), folosirea metaforei ca instrument terapeutic carduri metaforice de asociere și mindfulness. Sunt psiholog clinician și formator. M-am specializat în terapia individuală și de grup, cu arii de intervenție în dinamica relațională (relația de cuplu/divorț/infidelitate, relația cu copilul interior, relația părinte-copil, relația adult-părinți, relații profesionale etc.), relația cu propriul corp, relația cu furia, gestionarea fricilor, emoțiilor și gândurilor, traumă, depresie, anxietate, pierdere și doliu, abandon.

Nu m-am născut terapeut, ci am devenit și toate experiențele m-au construit în acest sens. Am absolvit facultatea de psihologie în anul 2002.


Am o experiență de peste 15 ani de lucru în domeniul social (ONG) în calitate de coordonator proiecte și psiholog (grupuri cu copii defavorizați și grupuri cu mame asistate social) și în calitate de formator (cursuri acreditate: formare de formatori, asistenți sociali, asistenți maternali profesioniști ș.a.). Perioada mea ONG-istă s-a încheiat prin coordonatarea publicării unui volum pentru părinți și educatori – Trandafirul Micului Prinț. O nouă viziune asupra copilului: ghid pentru părinți și educatori (2013). A fost o perioadă care m-a construit pe interior cu umanitate, empatie, compasiune și blândețe.


Sunt bucuroasă și recunoascătoare pentru cei 5 ani de activitate în mediul corporatist, ca parte a departamentului HR și Training pentru că aici s-a dezvoltat foarte mult partea mea analitică, am căpătat structură și organizare interioară, dar și exterioară. M-am implicat în procesul de recrutare, reformatare profesională, evaluare a performanțelor. A fost o perioadă intensă de creștere pentru că am urmat aproape toate cursurile de formare ale CBC România pentru competențe de la General Manager la Coaching.


În paralel, am participat la numeroase workshopuri, conferințe și am urmat un program personal de terapie. Am susținut prezentări și cadrul unor conferințe și universități. Mi-am completat studiile cu o formare de 4 ani în psihodramă în cadrul Asociației Române de Psihodramă Clasică și cu alte formări complementare, printre care formare în metoda ESPERE în cadrul Institutului de Formare și Educare Relațională din România, formare în utilizarea instrumentului metodei Generation-Code® pentru diagnostic și terapie familială transgenerațională, metoda NARM (în formare) și formare în folosirea metaforei ca instrument terapeutic (carduri metaforice de asociere) în cadrul Master Academy. În prezent îmi desfășor activitatea profesională prin intermediul Cabinetului Individual de Psihologie, fiind acreditată de Colegiul Psihologilor din România.

În timpul liber sunt fotograf în cuvinte – o scriitoare de eseuri care face un zoom-in artistico-psihologic al unor momente de viață. Aceasta este modalitatea prin care partea mea introvertită se exprimă.

Abordare diversă, holistică și empatică

Abordarea mea este etapizată, ceea ce înseamnă că te întâlnesc și plecăm chiar de acolo unde ești. Munca mea este orientată spre explorarea prin acțiune (psihodramatic, cognitiv-comportamental, prin emoție și corporalitate) a lumii interioare și exterioare, spre crearea unei disponibilități pentru creștere și vindecare (prin accesarea resurselor). Văd ședința de terapie ca pe un proces în care îl însoțesc pe celălalt, un proces de co-ființare (co-being), co-creare în care vindecarea devine posibilă datorită conectării la sine și la celălalt.

Scopul psihoterapiei

pe care o practic este explorarea prin acţiune (psihodramatic, cognitiv-comportamental, prin emoție și corporalitate) a problemelor clientului, care își cercetează într-un cadru securizant resursele, îndoielile, dorinţele, blocajele sau visele și schimbarea modului în care simte și acționează în cadrul relațiilor (relațiile cu ceilalți și relația cu propria persoană). Adică, urmăresc să sprijin extinderea ariei de percepție și restructurarea modurilor disfuncționale de a fi în raport cu ceilalți prin antrenarea resurselor de spontaneitate și creativitate. Acesta este motivul pentru care mă concentrez pe a te ajuta să te te simți cumva/mai bine (în funție de obiectiv), să te vindeci, în paralel cu crearea/învățarea de noi abilități.

Pe scurt, despre mine și modul în care lucrez:

  • Psihoterapeut acreditat – drept de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din România
  • Lucrez doar cu adulți - de la 18 ani în sus
  • Terapie de durată scurtă, medie sau lungă – terapia poate dura câteva săptămâni sau luni sau ani
  • Mă concentrez pe – dezvoltarea capacității de conectare, a rezilienței, pe relație, roluri, influențe transgeneraționale, scheme emoționale și comportamentale
  • Metode și tehnici utilizate – psihodramă/metode de acțiune/experiențiale, ARM/analiza neuro-afectivă-relațională a experienței, analiza influențelor transgeneraționale/Generation-Code, analiza gândurilor și a convingerilor, asocieri metaforice, teme pentru acasă care testează și măsoară progresul ;)

Ai nevoie de argumente suplimentare?

Meticulozitatea este unul dintre atuurile tale? Apreciez asta!

Domenii

Lucrez cu adulți, grupuri și cupluri și ofer servicii de psihoterapie pentru cele mai multe dificultăți psihologice și emoționale, inclusiv: anxietate și panică, depresie și dispoziție scăzută, separare/divorț și nu numai. Sunt dispusă să te sprijin în cazul în care te preocupă:

  • să fii mai stabil emoțional, mai bine organizat și coerent pe interior, să te cunoști mai bine și să îți dezvolți modalități mai sănătoase de a fi cu sine și cu ceilalți,
  • că suferi din cauza furiei, fricilor, timidității
  • relația de cuplu deteriorată,
  • relațiile dificile cu copiii sau cu proprii părinți,
  • faptul că ești singur/ă, nu ai un partener/ă și ești în căutarea unei relații stabile,
  • suferi de anxietate, depresie, izolare,
  • lupta pe care o duci cu simptome fizice, cu boli cronice,
  • conflictele de la locul de muncă pe care nu reușești să le gestionezi individual,
  • faptul că te simți izolat/ă în cadrul grupurilor și/sau comunităților din care faci parte.

VALORILE MELE PROFESIONALE:

Conectare și iar conectare… stilul de viață, gadgeturile, insecuritățile și traumele le scot din noi, suntem foarte mult „în afară” și foarte puțin „înlăuntru”. Mulți dintre noi nu știu cum sau dezvolă o adevărată frică de a sta cu propriile gânduri, emoții și senzații. De aceea la cabinet ofer experiențe de conectare cu sine, dar și cu celălalt, procesez în „aici și acum” ce se întâmplă pentru că am convingerea că prezentul ne oferă cheia și direcția cea mai bună spre reintegrarea trecutului, dar și spre crearea viitorului.

Compasiune… să manifest față de mine cât și față de ceilalți cea mai mare compasiune cu privire la modul în care viața ne-a modelat, cu privire la cine suntem și la modurile în care acționăm și ne bucurăm de viață. Și încă ceva, am convingerea că o lecție pe care o putem învăța în urma oricărei provocări este compasiunea pentru acea parte din noi care la un anumit moment dat a suferit, dar și față de alte persoane care se confruntă cu problema pe care noi deja am depășit-o.

Curiozitate… să cultiv curiozitatea pentru ceea ce pare imposibil de cunoscut și chiar pentru ceea ce pare evident.

Autenticitate… să mă conectez cu ceea ce este în ființa mea și să permit ca acest lucru să fie într-un mod care invită și pe celălalt să se deschidă, astfel încât să aibă loc o întâlnire autentică.

Umor… să păstrez spațiu pentru râs, autoironie, chiar și atunci când (sau mai ales atunci când!) lucrurile sunt provocatoare și incomode.

Experiență și pregătire profesională

Două cuvinte surprind cel mai bine meseria mea: psihoterapeut și formator. Fiecare dintre etapele evoluției mele educaționale și profesionale m-au ajutat să consolidez aceste roluri. Licențiată în Psihologie, masteratul în psihologie și formarea continuă în psihodramă clasică, metoda ESPERE și NARM, toate recunoscute internațional. De mai bine de 20 de ani experiențele profesionale m-au purtat prin toate sistemele care au în centru copilul și familia. Am lucrat la firul ierbii sau în contexte cu impact decizional, în organizații neguvernamentale, în mediu privat și pe cont propriu. Astfel, am ajuns să cunosc realitățile vieții, dinamici familiale și relaționale, contexte generatoare de suferință, dar și de reziliență.

Sunt membră a următoarelor instituții:

Experiență, training și acreditările mele profesionale:

Abonează-te la newslatter și vei primi periodic articole pe care le postez, gândurile mele legate de relații,

creștere și vindecare, psihologie, toate fiind invitații spre conectare cu sine.

Mă poți suna oricând de luni până vineri între 08.00-20.00. Dacă nu reușesc să răspund imediat, voi reveni cu un apel/mesaj în cel mai scurt timp posibil.

COPYRIGHT TATIANAMORARI.RO